Results 1 to 13 of 13

Microphone vent problem

This is a discussion on Microphone vent problem within the Tech Support forums, part of the Knight Online (ko4life.com) category; ey all, i got a really bad problem with my microphone... this is what happens; when i connect to vent ...
Page: 1


  1. #1
    KataNoob Senior Member blood_warrior's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Home
    Posts
    460

    Default

    ey all,
    i got a really bad problem with my microphone...
    this is what happens; when i connect to vent my friends only hear a buzz that sounds really bad, and they can't hear me at all, just a buzz that sounds really bad...
    it has been like this for a week now, ive tryed to reinstall drivers, tryed another mic, and ofc rebooted computer a few times..
    does any1 else got this prob? is there any way to fix it?
    and yea my soundcard drivers is SoundBlaster agillity something...
    id be greatful if any1 could help me with this!

  2. #2
    Call me Ghosty Senior Member SuperGhost's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,913

    Default

    ey all,
    i got a really bad problem with my microphone...
    this is what happens; when i connect to vent my friends only hear a buzz that sounds really bad, and they can't hear me at all, just a buzz that sounds really bad...
    it has been like this for a week now, ive tryed to reinstall drivers, tryed another mic, and ofc rebooted computer a few times..
    does any1 else got this prob? is there any way to fix it?
    and yea my soundcard drivers is SoundBlaster agillity something...
    id be greatful if any1 could help me with this![/b]
    Did you check your Input/Output devices?


  3. #3
    wtf is juice? Senior Member trytankme's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    STRAYA!!!
    Posts
    1,590

    Default

    also check ur volume controls, in advanced etc to see if microphone is clicked on

  4. #4
    KataNoob Senior Member blood_warrior's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Home
    Posts
    460

    Default

    Did you check your Input/Output devices?

    [/b]
    yup, still doesnt work :/

    also check ur volume controls, in advanced etc to see if microphone is clicked on[/b]
    yup, mic is clicked on



    thx to both of u for trying to help <3

  5. #5
    hej
    Guest

    Default

    If you use the test in ventrilo or record sound in windows can you hear yourself?

    Still would say the problem is mic or not in right jacket or not pushed in ok (if the soundcard is not fucked up)

  6. #6
    ChocoSq1
    Guest

    Default

    Your cable is broken or the jack on your mainboard. Change mic, if it&#39;s still the same its your mainboard.

  7. #7
    evilwevel
    Guest

    Default

    is the tip of your microphone completely made out of plastic ? or does it have some sort of soft material around it ? (couldn&#39;t find the exact word, but you know what i mean, right ?) because a friend of me had a similar problem due to some dirt (sounds dumb i know),he also had a continuous buzz and we couldn&#39;t understand him at all. and after he had cleaned it everything was back to normal.

  8. #8
    KataNoob Senior Member blood_warrior's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Home
    Posts
    460

    Default

    If you use the test in ventrilo or record sound in windows can you hear yourself?

    Still would say the problem is mic or not in right jacket or not pushed in ok (if the soundcard is not fucked up)[/b]
    yea i tested the "test" and it sounds terrible!, i can&#39;t hear myself only a buzz, and yeah the buzz changes when i change codex...
    the mic is plugged in to the right jacket ofc :P

    Your cable is broken or the jack on your mainboard. Change mic, if it&#39;s still the same its your mainboard.[/b]
    ye might be the mainboard, ima open the computer and take a look.

    is the tip of your microphone completely made out of plastic ? or does it have some sort of soft material around it ? (couldn&#39;t find the exact word, but you know what i mean, right ?) because a friend of me had a similar problem due to some dirt (sounds dumb i know),he also had a continuous buzz and we couldn&#39;t understand him at all. and after he had cleaned it everything was back to normal.[/b]
    ima check it out, might be dirt in all 3 of my mics xD




    ty guys for taking ur time to help me :P

  9. #9
    hej
    Guest

    Default

    Remove the sb card and turn on the build in one on the motherboard and se if it works as it should.

  10. #10
    KataNoob Senior Member blood_warrior's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Home
    Posts
    460

    Default

    I opened my computer, couldnt find any problem with the sound card : /
    no problems with the main board either.

  11. #11
    hej
    Guest

    Default

    You cant have the motherboards soundcard on when you have a soundblaster card.

  12. #12
    KataNoob Senior Member blood_warrior's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Home
    Posts
    460

    Default

    You cant have the motherboards soundcard on when you have a soundblaster card.[/b]
    i dno what u mean,
    i dun think my motherboard dun have any soundcard xD

    EDIT: ah i found it : P, kk ima try

    EDIT2: unpluged the SB card, plugged headset / mic into the motherboard soundcard, now im not getting any sound, :/
    the motherboard soundcard drivers should be installed with the motherboard drivers right?

  13. #13
    hej
    Guest

    Default

    In the bios you have to enable the onboard soundcard and the drivers for the soundcard should be on the cd that came with the moterboard.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •