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need helpppppppppppppp (frenchs only) plsssssss

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  1. #1
    NathanAlgren
    Guest

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    can someone help me to translate this to english or spanish pls



    Couper une petite rondelle du dessus de chaque tomate. creuser la tomate avec une cuillère. saler,poivrer. faire dorer à l'huile de la chair à saucisse. remplir l'intérieur des tomates avec la chair à saucisse. mettre dans un plat avec une cuillere d'huile et un demi-verre d'eau. faire cuire au four trente minutes.


    tomates provençañes

    couper les tomates en deux saler poivrer . les mettre dans una poêle avec trois cuilléres d'huile chaude . ajouter de l'ail haché . faire mijoter ving minutes . retourner doucement les tomates pendant la cuisson.


    salade frisée aux lardons

    Même préparation : pissenlits.
    1 grosse salade frisée 300g de lard maigre. vinaigrette (nº 3).
    26 croûtons de pain grille. sel, poivre, ail.
    Préparation : 20 minutes - cuisson : 5 minutes. poêle, saladier. Couper le lard en fins morceaux et les mettre dans une poêle.
    Les faire cuire à feu moyen 5 minutes en les retournant.
    Faire une vinaigrette dans un saladier , ajouter la salade épluchée at lavée, les croûtons frottés d'ail et le lard cuit. Mélanger.

    conseil : à paris on ajoute souvent un ceuf poché (cassé dans l'eau bouillante et cuit 3 minutes) tiède sur la salade dans chaque assiette.



    salade de lentilles

    Même preparation : haricots blancs, pois chiches.
    500g de lentiles. 3 oignons blancs. 1 gros oignon. 1 carotte.
    Thym laurier, persil, ciboullete. vinagrette (nº 3). sel,poivre.
    preparation: 15 minutes - cuisson : 1 heure - casserole, saladier.
    mettre dans une casserole la carotte, le gros oignon, le thym, le laurielet les lentilles.
    Couvrir d'eau et faire cuire doucement 1 heure ; ajouter sel et poivre.
    Dans un saladier, faire une vinaigrette. Mettre les lentilles cuites ; ajouter le persil, la ciboullete et les oignons blancs hachés ; melanger.

    Remarque : plat sain ; on dit que les lentilles sont bonnes pour la santé.



    salade panachée

    6 tomates. 1 concombre. persil. Vinaigrette (nº 3).
    Préparation : 10 minutes - saladier , assiette.
    Couper les tomates et le concombre en fines tranches aprèsles
    avoir lavès sur une assiette. mettre 1 ligne de tomates, 1 ligne de concombre.
    couvrir de vinaigrette et de persil haché.

    conseil: dans les grand restaurants, les tomates sont d'abord épluchées
    (en les trempant 2 minutes. dans l'eau bouillante) et le concombre a
    <<dégorde>>, c&#39;est-à-dire qu´il a perdu son eau en reposant pendant 30 minutes avec un peu de sel.
    c&#39;est meilleur au goût et plus digeste.




    ENTRÉES CHAUDES

    baiginets d´aubergines
    (provence)

    Même préparation: fonds d´eartichauts, courgettes.
    5 aubergines. Pâte à frire (3 ceufs, 80 g de farine, 3 cuillères à
    soupe d´huile, sel, poivre). 6 cuillères a soupe d´huile. Sel.
    Préparation: 15 minutes - cuisson : 10 minutes -Play, saladier, poêle.
    éplaucher les aubergines et les couper en rondelles. Les mettre
    dans un plat avec du sel. Laisser reposer 10 minutes. essuyer les aubergines.
    Préparer la pâte à frire. Dans un saladier, battre les ceufs, les mélanger lentement à la farine. ajouter l´huile doucement et en
    tourmant sans cesse. Mettre 1 pincée de sel.
    Dans une poêle , faire chauffer l´huile. Plonger les tranches
    d´aubergine dans la pâte, puis les mettre dans la poêle. Les faire cuire 10 minutes.





    FLAMICHE AUx POIREAUX
    (nord de la france)

    500 g de pâte feuilletée surgelée. 1,5kg de poireaux. 3 ceufs
    (1 entier et 2 jaunes). 150g de crème fraîche. 40g de beurre.
    Sel, poivre. Un peu de farine.
    Préparation : 50 minutes - cuisson: 50 minutes (20 minutes les poireaux, 30 minutes la pâte)
    Grande casserole, Poêle, planche rouleau, moule à tarte.
    Faire bouillir 2 litres d&#39;eau dans la casserole. Couper en deux
    les poireaux dans le sens de la longueur, les laver, les couper
    encore en morceaux. mettre les poireaux à cuire dans l&#39;eau
    chaude salée pendant 15 minutes
    Allumer le four. Faire fondre le beurre dans la poêle. ajouter les
    poireaux cuits et bien égouttés, le sel et le poivre, cuire 5 minutes.
    enlever du feu, ajouter la crème, 1 ceuf entier et 1 jaune.
    Èntendre la pâte, la partager en deux(1 grand morceau et 1 petit)
    Beurrer le moule. mettre le grand mourceau de pâte dans le moule
    ,mettre les poireaux dessus, puis le second morceau de pâte,
    coller les bords avec un peu d&#39;eau.Battre l&#39;autre jaune
    d&#39;ceif et l&#39;entendre sur la pâte. mettre au four pendant 30 minutes.
    conseil : pour la presentation, faire des traits ou des dessins sur la pâte avec un couteau

  2. #2
    b1rdy
    Guest

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    I can, which do u prefer, in english or spanish? but gonna take a while..


    EDIT: that&#39;s getting me hungry && some words i forgot ....lol 4 30am here :unsure:

    and i need last two paragraphs... but when i start something i have to finish -_-

    Sorry i&#39;ll finish tommorow xD ....Gn

  3. #3
    Senior Member Arca_'s Avatar
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    Brussels - Belgium
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    wtf too much

    sorry

  4. #4
    NathanAlgren
    Guest

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    lazy arca

    <3 triz (if u can translate it to spanish it will be great )

  5. #5
    b1rdy
    Guest

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    Already started in english is that a problem?


    EDIT: btw, when u say " ceufs" do u mean oeufs? as in eggs? cuz idk wtf is ceufs :lol:

  6. #6
    NathanAlgren
    Guest

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    me neither :P


    edit: its oufs and means eggs :P

  7. #7
    b1rdy
    Guest

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    Hmmm, then I think you mean oeufs..

    EDIT :ya i thought so :lol:

  8. #8
    b1rdy
    Guest

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    Well, I&#39;m done, I might of done errors here and there, but overall it&#39;s ok. Hope

    this helps ya. Anyways here and good luck with cooking it ;p



    cut a lil hole on the bottom of each tomato.. Dig the tomato with a spoon.

    Add salt and pepper. Bake with l&#39;huile de la chair à saucisse? Stuff

    the interior of the tomatoes with la chair à saucisse? Put it in a plate

    with a spoon of oil and half a glass of water. Cook in the oven

    for 30mins.


    tomates provençañes (???)


    Cut the tomatoes in two, salt and pepper it. Put them in a frying pan

    with 3 spoons of hot oil. Add minced garlic, let it simmer for 20mins.

    Turn around the tomatoes slowly during the cooking.


    salade frisée aux lardons


    Same preparation: pissenlits.(a flower that i forgot the name in English -_-)

    One big twirled salad 300g of thin bacon. French dressing (nº 3).

    26 crust of grilled bread (o.O). Salt, pepper, garlic.

    Preparation : 20 mins - cooking : 5mins. Frying pan, Salad bowl. Cut the bacon

    in tiny pieces et place them in the frying pan. Cook it for about 5 mins while

    turning them. Season it in a salad bowl, add the clean salad, the crust rubbed with

    garlic and the cooked bacon. MIX.


    Advice : in Paris we normally add a pouched eggs ( broken in boiling water and cook for 3mins)

    warm on the salad in each dish.



    Salad of grains


    Same preparation: White beans, peas.

    500g of grains, 3 white onions,one big onion. 1 carrot

    Thyme leaf, parsley, ciboullete?. French dressing (nº 3). salt, pepper.

    Preparation: 15mins - cooking : 1 hour - casserole, salad bowl.

    Put the carrot in the casserole, the big onion, the thyme leaf, le laurielet? the beans.

    Cover with water and cook gently for 1 hour; add salt and pepper.

    In a salad bowl, make a salad dressing. Put the cooked beans ; add parsley,

    la ciboullete? and the cut white onions ; MIX.


    Note: healthy dish ; we say that beans are good for your health.



    Mixed salad

    6 tomatoes. 1 cucumber. parsley. salad dressing (nº 3)

    Preparation: 10 mins - salad bowl, plate.

    Cut the tomatos and cucumber in thin pieces aprèsles?

    Have cleaned on a plate. Put one line of tomatoes, one line of cucumbers.

    cover with French dressing and cut parsley.


    Advice: in big restaurants, the tomatoes are first peeled ( while putting

    them 2mins in boiled water) and the cucumber <<dégorde??>>, meaning, that

    it lost it&#39;s water by relaxing for 30mins in water with a little bit of salt.

    It&#39;s better for the taste and easier to digest.




    HOT ENTRANCE (0.o)

    baiginets? of eggplants

    (Provence)


    Same preparation: fonds d&#39;eartichauts? ,zucchini.

    5 egg plants. Fried dough (3 eggs, 80g of flower, 3 soup spoons

    of oil, salt, pepper) 6 soup spoon of oil. salt.

    Preparation: 15 mins - cooking : 10mins- play , salad bowl, frying pan.

    Peel the eggplants and cut them in little circles. Put them in a plate

    with salt. Let it rest for 10mins. Wipe off the eggplants.

    Prepare the fried dough. In a salad bowl, beat the eggs (as in mix them)

    mix them gently with the flower. Add the oil softly while mixing non-stop.

    Put one pinch of salt.

    In a frying pan, heat the oil. Dip the pieces of eggplant in the dough,

    then put them in the frying pan. Cook for 10mins.


    FLAMINCH AUX POIREAUX :huh:

    (north of France)



    500g of dough....____? 1.5kg of leek 3 eggs

    (one hole 2 yellow). 150g of fresh cream. 40g of butter.

    salt, pepper. a little bit of flower.

    Preparation: 50mins - cooking: 50mins( 20mins for the leek, 30 mins

    for the dough)

    Big casserole, frying pan, Plank roll, mold pie.

    Boil 2 liters of water in the casserole. Cut in two

    the leeks in the long way, wash them, cut them again in pieces. Put

    the leek to cook in the hot salted water for 15mins

    Turn on the stove. Melt the butter in the frying pan. Add the fried leek

    and well drained, the salt and the pepper, cook for 5mins.

    remove from heat, add cream, 1egg whole and 1 yellow.

    Place the dough, share it in two( one big piece and one small)

    butter the mold. Put the big piece off dough in the mold,

    put the leeks under, then the second piece of dough,

    stick the ends with a little bit of water. Beat the yellow of the egg

    and place on the dough. Put to cook for 30mins.


    Advice: for the presentation, make traits or drawings on the dough with a

    knife.

  9. #9
    NathanAlgren
    Guest

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  10. #10
    b1rdy
    Guest

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    :P

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